voordracht commissie

Met Hagar stelt de commissie een succesvolle provinciale politicus voor op de lijst. Als fractievoorzitter in de Brabantse Staten weet Hagar resultaten te boeken en haar idealen in het licht te zetten. Ze is een politicus met passie en sterke wortels in de partij. Hagar is breed inzetbaar en overtuigde de commissie met haar visie op (armoede onder) ouderen, maar ook met haar kijk op groene vraagstukken.

Biografie

“De mens centraal, binnen de grenzen van de aarde - dat vormt mijn politieke kompas”. 

Fractievoorzitter in de Brabantse Staten, onderhandelaar en oppositietijgerdossiervreter en activist. Genomineerd als groenste politicus van Nederland. Thuis op het podium, voor de microfoon en voor de camera. Maar nog het meest op haar plek in een slim wakker team vol sociale en groene idealen. Gedreven, loyaal, hardwerkend - met oog voor de mensen én het oog op de bal.

Opgegroeid in Breda, gestudeerd in Tilburg, zes jaar Amsterdammer, nu werkend in Utrecht en wonend in Den Bosch. Hagar is een Brabantse met een landelijk en internationaal netwerk. Denkt globaal, doet lokaal. Vertaalde, met toestemming, de donut-economie van Kate Raworth door naar de Brabantse Bagel. 

Hagar Roijackers

Hagar is getrouwd en moeder van twee tienerzoons. Ze werkt als senior beleidsadviseur bij een grote landelijke seniorenorganisatie, met armoede als specialisatie.