voordracht commissie

Daniëlle wordt op plek zestien voorgedragen. Vanuit haar huidige rol als directeur van Both Ends zal zij zich snel kunnen ontwikkelen tot gezaghebbend Kamerlid op een internationale portefeuille. De commissie ziet in Daniëlle een scherpe denker die rust en overtuiging weet samen te brengen in haar verhaal. Daniëlle kan ons kosmopolitische profiel verbinden aan onze groene idealen. Haar ervaring en stevige positie in internationale netwerken ziet de commissie als een pré. Daniëlle kan volgens de commissie snel een rol van belang spelen in de Kamer door haar natuurlijke autoriteit en haar stevige kijk op de wereld om ons heen. 

 

 

biografie

Van Amstelveen via Mexicaanse sloppenwijken naar het Binnenhof

Danielle (5 april 1968, Amstelveen) verhuisde op haar 20ste naar de sloppenwijken van Mexico. Daar voelde ze hoe onze economische realiteit heel anders is dan de theorie uit de collegebanken. Danielle leidt milieuorganisatie Both ENDS, waar ze met sociale bewegingen uit de hele wereld, werkt aan economische verduurzaming.

We moeten stoppen met navelstaren. De invloed van Nederland reikt ver over onze grenzen. Met onze handel in producten uit de brandende Amazone, ons fossiele mainportmodel en onze belastingverdragen, dragen we bij aan de wereldwijde armoede- en klimaatproblemen.

Danielle Hirsch

We kunnen en moeten onderdeel worden van de oplossing. Onze handelsrelaties, financieel kapitaal en onze innovatieve landbouwkennis bieden quick-wins en langetermijnoplossingen. Danielle staat voor beleid dat met Nederlanders en anderen een duurzame toekomst bouwt.

Danielle woont met haar zoon en partner in Amsterdam. Ze houdt meer van eten dan van koken, is fan van draken en blaast stoom af op de sportschool.