Kies jouw provincie

Onze standpunten in de provincies

Bij de Provinciale Statenverkiezingen stem je over de koers van de provincie waarin jij woont. GroenLinks heeft in elke provincie een lokale afdeling met eigen standpunten en een eigen verkiezingsprogramma. Logisch, want in elke provincie zijn weer andere thema's belangrijk. Infrastructuur, landbouw en woningbouw zijn allemaal belangrijke provinciale onderwerpen die nu spelen. Onze lokale GroenLinksers weten het beste hoe we die uitdagingen in jouw omgeving moeten aanpakken. Vaak zitten ze al het dagelijks bestuur van provincies en gemeenten. Wil je weten wat GroenLinks in jouw omgeving wil bereiken of de afgelopen jaren heeft bereikt, kijk dan op de provinciale websites.

Groener en eerlijker? Kan gewoon.

Uiteindelijk is de missie van GroenLinks overal hetzelfde. We maken Nederlander groener en eerlijker met progressieve ideeën en een sociaal geluid. We bestrijden klimaatverandering, beschermen de natuur en de mens tegen vervuiling, streven naar een gelijkwaardige samenleving en komen op voor een eerlijke economie waar iedereen van profiteert. Meer weten over onze landelijke plannen? Lees snel verder!

GroenLinks en de PvdA in de Eerste Kamer

De Provinciale Statenverkiezingen zijn enorm belangrijk. Allereerst omdat ze gaan over dingen in je eigen omgeving. Maar er is nog een reden: de Eerste Kamer. Na de verkiezingen kiezen de leden van Provinciale Staten op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Hoe beter GroenLinks scoort in de provincies, hoe meer invloed we dus hebben op het landelijk bestuur. GroenLinks en de Partij van de Arbeid gaan na de verkiezingen één gezamenlijke Eerste Kamerfractie vormen. Eén links blok dat groen en sociaal beleid bij het kabinet kan afdwingen. En we maken kans om de grootste te worden! Meer over onze gezamenlijke Eerste Kamerfractie lees je hieronder.